Gaderæs i Aarhus:
I den kommende weekend er der dømt gaderæs i Aarhus

 

Med mere end 300 deltagere og godt 40.000 tilskuere er Classic Race Aarhus ikke bare stort i Danmark, men også et af de største race arrangementer i Nordeuropa. Mens godt 800 frivillige sørger for at tingene forløber så glat som muligt, kan kørerne fokusere på det de kommer for:
At køre race.

Gaderæs i Aarhus kan være hårdt ved materialet - Her Jonas Svenssons smadrede Legend
Et lille puf fra en medkører efterfulgt af en tur i barrieren. Jonas Svensson (18) var ikke heldig under sidste års CRAA

Race på en bybane er en speciel oplevelse. Dels er banen langt smallere end en normal bane og dels betyder en afkørsel ofte et møde med en betonklods, med dertil hørerende konsekvenser.

Det er ikke så underligt, at nogle kører hader at køre på banen mens andre elsker det.

 

Mange tilmeldinger

Der er 30 tilmeldte Legend kørere til årets CRAA. Deltagerne spænder lige fra garvede Oldboys til rene debutanter.

Nanna Møller Kanstrup (23) debuterede i Legend klassen under åbningsløbet på Padborg Park for mindre end en måned siden. Hun debuterer således med gadeløb under Classic Race Aarhus.

Spænding til målstregen

Årets gaderæs i Aarhus tegner til at blive lige så spændende som det plejer. I den samlede stilling har 3 kører skilt sig ud. Mathias Storbank (3), Kasper Bruun (4) og Jonas Svensson (18) har lagt sig i spidsen for feltet.

De 3 kørere har hidtil haft nogle intense dyster. Storbank har lagt sig i spidsen med 189 point men Svensson med 174 point og Bruun med 156 point følger tæt.

Der er andre kørere med mulighed for at blande sig i topstriden – det er alt for tidligt at afskrive kørere som: Torben M. Sørensen (36) og Calle Helbo (27) med henholdsvis 119 point og 113 point.

Mathias Storbank (3), Kim Schmidt Petersen (46) og Henrik Vejen (87)
Tre af kombetanterne under CRAA. Forrest: Mathias Storbank. I midten: Kim Schmidt Petersen. Til højre: Henrik Vejen. Arkivfoto

 

Spænding i alle klasser

I Oldboys klassen har Brian ”Rasser” Rasmussen (9) lagt sig i spidsen med 155 point. Han følges dog tæt af Kim Schmidt Petersen (46) med 149 point og sidste års vinder, Henrik Vejen (87) med 144 point. Heller ikke i Oldboys klassen er noget afgjort på forhånd. Efter de 3 førende kørere kommer: Jacob Ommen (55) med 121 point og Freddie Veje (63) med 110 point.

Især Freddie Veje har imponeret: udgået af 2 heat på Padborg Park og diskvalificeret fra 1 heat på Ring Djursland. Alligevel har han formået at samle hele 110 point!

Der kan nå at ske meget i begge klasser. Dels er det tidligt på sæsonen, der mangler stadig 6 løb, og dels kan der vindes op til 100 point pr. race dag.

Hvem skal ligge forrest sommeren over?

En ting er helt sikkert: Der bliver kamp til stregen om pointene når der køres gaderæs i Aarhus. Alle kørere ønsker det bedst mulig udgangspunkt inden de går på sommerferie. Nå, ja. Der er måske lige en grund mere:

Præmiepigerne ved ´CRAA 2017
Årets seks nye præmiepiger glæder sig til at indtage Classic Race Aarhus med champagnesprøjt og masser af kys til landets bedste racerkørere.

 

Besøg Classic Race Aarhus her

Nok et GadeløbCopenhagen Historic Grand Prix plakat

Når OK Mobil 1 Legend Cup vender tilbage i begyndelsen af august, bliver det på en anden bybane. Her gælder det Copenhagen Historic Grand Prix i Bellahøj.

Besøg Copenhagen Historic Grand Prix her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *