Legend motorsport - En introduktion

INTRODUKTION TIL LEGEND MOTORSPORTEN

Legend motorsporten er Danmarks mest populære motorsportsklasse. Legend klassen rummer det hele. 

Populær Motorsport

Publikum er sikret underholdning og dramatik for alle pengene. De små racere er baghjulstrukne og med mønstret dæk og skøjter derfor rundt i svingene. Der køres stærkt og meget tæt, med mindre/større skubberier til følge. Løbene består af en tidstagning og tre heats. I nogle heats er startpositioner byttet om. De tyve bedst placerede starter i omvendt orden, så der skal overhales en hel del.

Dyst på lige vilkår

Kørerne dystre på lige vilkår. Legends Cars konstrueres alle på samme fabrik i USA og efter meget stramme regler. Motoren er plomberet og mulighederne for at ændre på racerens ydeevne begrænser sig til justering af tænding og dæktryk og lignende småting, så det hele afhænger af kørerens egenskaber. Der gives point for både tidstagningen som heatsene så lidt taktiske evner er ikke så dårligt.

Mediernes bevågenhed

Medierne har blik for Legends Car klassens spændings- og underholdningsværdi. Hurtige, sjove og charmerende racere, dramatik med masser af overhalinger, udskridninger og udgåelser. I hvert løb konkurreres der om 100 point, så spændingen holder lige til sæsonafslutning.

Nytænkning i krisetider

Legends Car klassen stammer fra USA, nærmere betegnet fra Lowe’s Motor Speedway ved byen Charlotte i North Carolina. I 1990’erne var Amerika ramt af økonomisk depression og deraf følgende afmatning på de amerikanske motorbaner. To amerikanere, H. A. ”Humpy” Wheeler, chef for Lowe’s Motor Speedway og Elliott Forbes-Robinson, en af USA’s mest erfarne motorsports kørere, fik ideen til en helt ny motorsportsklasse. Der skulle udvikles en helt ny og sjov racer. Raceren skulle være forholdsvis billig, prisen måtte ikke overstige 13.000$. Den nye klasse måtte gerne blive en familie sport og derfor skulle den nye racer være billig i drift og vedligeholdelse og uden behov for at have en mekaniker tilknyttet Teamet.

Legends Car Cup

I 1992 var Legends Car klassen en realitet. Først i USA og siden har Legends Racing spredt sig til en stor del af verden. England var nok de hurtigste til at tage klassen til sig og i 2009 holdt klassen sit indtog i Danmark.
Der afholdes Legends Car Cup i mange lande. I Danmark, i 2015, hedder serien OK Mobile 1 Legends Cup, opkaldt efter seriens sponsorer. OK Mobile 1 Legends Car Cup består af 8 løb der køres på tre permanenter baner i Danmark, Padborg Park, Ring Djursland og FDM Jyllandsringen, en midlertidig bane i Mindelunden i Aarhus, under Classic Race Aarhus samt ”Copenhagen Grand Prix” der finder sted på Sturup Raceway i Sverige. Der deltager gerne 30-40 racere i disse løb og et sammendrag fra løbene sendes på TV3 Sport 1, TV2 Nord og TV2 Syd.

Ud over konkurrencen om den samlede mesterskabstitel, konkurreres der i klassen ”Old Blys” som er for kørere på 40 år og derover.

Show/Opvisning

Ud over Legends Cup deltager Legends Cars kørerne i shows og opvisninger rundt om i landet, senest i Roskilde Ring 60 års jubilæumsløb i Roskilde

Legends Cars | Legends Cup | Banerne | Kalender