OK Mobil 1 Legends Cup, 6. & 7 afdeling 2015

 

Padborg Park Nightrace var, på mange måder, et noget anderledes arrangement. Ikke nok med at Legends kørene skulle igennem 2 løb på 2 dage, de skulle også køre i mørke.

 

Padborg Park var vært for et usædvanligt arrangement i weekenden. Lørdagen bød på Padborg Night race, der samtidigt var 6. afdeling af OK Mobil 1 Legends Cup mens 7. afdeling af Cuppen blev kørt om søndagen.

 

Om lørdagen blev sidste heat kørt i mørke, kl. 22.00 om aftenen, flere timer efter solnedgang. Der var kun 24 Legends til start, hvilket nok skyldtes den seneste tids mange udelukkelser.

 

Trængsel i 1. sving
Selv om der kun var 24 Legends til start, var der trængsel i svingene.

 

Lørdagens træning blev vundet af Kenneth Jensen (44) med Kevin Verner (512) og Tommy Laugesen (7) på de efterfølgende pladser. Den pt. førerende kører, Nils Kvorning (28) lod sig nøje med 4. bedste træningstid.
Denne stilling holdt også i tidtagningen.

 

Da der byttes om på rækkefølgen for de 20 hurtigste, starter Kenneth Jensen som nr. 20 i første heat. Christian Høgh (77), Nils Kvorning, Tommy Laugesen og Kenneth Jensen får kæmpet sig op igennem feltet.
Heatet vindes af Christian Høgh foran Nils Kvorning og med Kenneth Jensen på 3. pladsen.

 

I Oldboys klassen løb Kenneth Jensen med sejren, fulgt af Torben M. Sørensen (36) og Kim Schmidt Petersen (46) på de næste pladser. Den førende Oldboys kører, Henrik Vejen (87), fik en straf i tidtagningen og startede næstsidst i feltet. Han fik dog kørt sig op, og ender på 4. pladsen i Oldboys klassen.

 

Henrik Vejen (87) til kontrol
Henrik Vejen (87) blev straffet for undervægt. Der var ikke taget højde for at Henrik Vejen (87) havde tabt sig pga. sygdom i ugerne op til løbet. Han og bilen vejede 619 kg. mod de obligatoriske 620 kg.

 

I andet heat begyndte mørket at sænke sig over banen, nok mest pga. de tunge grå skyer der dækkede himlen. De 5 førende kørere, Kenneth Jensen, Nils Kvorning, Christian Høgh, Tommy Laugesen og Kevin Verner, skilte sig ud allerede fra starten.

 

Christian Høgh påkører Kevin Verner og må tage en snurretur, hvilket koster et 8-10 placeringer.

Både Kevin Verner og Christian Høgh får kørt sig op i feltet, man kan dog ikke nå de førende.

 

Heatet vindes af Kenneth Jensen, fulgt af Nils Kvorning med Tommy Laugesen på 3. pladsen. Christian Høgh og Kevin Verner kommer ind på de næste pladser.

 

I Oldboys klassen vinder Kenneth Jensen foran Kim Schmidt Petersen og Torben M. Sørensen tager 3. pladsen.

 

Nightrace på Padborg Park
Racerløb i mørke og uden lygter. God underholdning for tilskuere – svære betingelser for kørerne.

 

I tredje heat er mørket faldet på. Klokken er blevet 22.00 og solen gik ned for et par timer siden. Lyset på banen er tændt, men det giver ikke lys nok til at kørerne kan se meget. Foran kørerne er det meget mørkt – og bagved kørerne er det endnu mørkere.

 

Et smukt syn for tilskuerne, når bunden på de små Legends rammer ujævnhederne på banen og gnisterne slår omkring. Tilskuerne fik nok et sjældent syn, da de første 6 Legends kørte samlet over målstregen.

 

Tredje heat vindes af Christian Høgh foran Nils Kvorning og med Kevin Verner på tredjepladsen.

 

I Oldboys klassen vinder Kenneth Jensen for tredje gang, mens Flemming Jensen (41) kommer ind på 2. pladsen, fulgt af Kim Schmidt Petersen på 3. pladsen.

 

 

Jeg kørte bare efter baglygten, man kunne ikke se så meget andet…

Nils Kvorning (28)

 

Søndagens løb, 7. afdeling af OK Mobil 1 Legends Cup blev kørt i dagslys og skiftende vejrforhold.

 

I tidtagningen satte Kenneth Jensen bedste tid, fulgt af Mathias Storbank (3) og Christian Høgh. Dermed starter Kenneth som 20’er i 1. heat.
I Oldboys klassen er det ligeledes Kenneth Jensen der er hurtigst i tidstagningen, fulgt af Henrik Vejen og Torben M. Sørensen.

 

Nils Kvorning vinder 1. heat foran netop Kenneth Jensen, der får kørt sig op fra en startplacering som nr. 20 til en 2. plads. Kevin Verner tager heatets 3. plads.
I Oldboys klassen er Kenneth igen hurtigst mens Torben M. Sørensen og Kim Schmidt Petersen kommer ind på de næste pladser.

 

Kenneth Jensen og Kevin Verner i duel
Kenneth Jensen (44) og Kevin Verner (512) havde mange dueller på Padborg Park

 

Christian Høgh vinder 2. heat foran Kevin Verner og med Kenneth Jensen på 3. pladsen.
Kenneth Jensen tager endnu en 1. plads i Oldboys klassen, fulgt af Torben M. Sørensen og Kim Schmidt Petersen.

 

Nils Kvorning vinder også 3. heat. Kenneth Jensen og Tommy Laugesen tager henholdsvis 2. og 3. pladsen. Jonas Svensson kommer ind på 4. pladsen.
I Oldboys klassen tager Kenneth endnu en 1. plads, med Kim Schmidt Petersen på 2. pladsen og Henrik Vejen på 3. pladsen.

 

Nils Kvorning presser Christian Høgh
Christian Høgh (77) og Nils Kvorning (28) havde mange gode dueller

 

Efter 6. & 7. afdeling af Cuppen er stillingen i toppen:

 

Mesterskabet

 

Oldboys

 

Se også den: Aktuelle stilling i OK Mobil 1 Legends Cup 2015

8. og sidste afdeling af OK Mobil 1 Legends Cup køres på Padborg Park, søndag d. 11. oktober 2015

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *