Yderligere 4 Legends kørere diskvalificeret for brud på de tekniske regler

 

Det ellers flotte arrangement på Sturup Raceway vil desværre nok mest blive husket for de mange diskvalificeringer. Ikke mindre end 4 kørere blev udelukket fra arrangementet.

 

De mange diskvalifikation blev ivrigt diskuteret af kørerne. Fra venstre: Henrik Vejen, Kenneth Jensen og Freddie Veje
De mange diskvalifikation blev ivrigt diskuteret af kørerne. Fra venstre: Henrik Vejen, Kenneth Jensen og Freddie Veje

Allerede efter kvalifikationen blev de første 3 biler kontrolleret, dog uden at der blev fundet fejl. Efter 1. race blev yderligere 3 biler kontrolleret, hvoraf det på 2 af bilerne viste sig at forreste stræbearm var for kort.

 

Ved en ekstraordinær kontrol blandt de øvrige Legends Car racere, blev der fundet yderligere 2 Legends Cars hvor forreste stræbearm var for kort. I alt 4 kørere, Frederik Jensen, Poul Bonde, Brian Sten og Kristian Vendelbo Rasmussen, blev udelukket fra arrangementet.

 

Dyst på lige vilkår

 

Et af de væsentligste kriterier for Legends Car klassen er, at kørerne dyster på lige vilkår. Det er netop derfor det tekniske reglement er så detaljeret og ikke tillader ændringer i konstruktion af såvel bil som motor.

 

Ved forrige race, Midsommerløbet på Ring Djursland, dumpede Nicholai Sørensen og Kenneth Jensen den tekniske kontrol. Her var plomberne på de 2 køreres motorer brudt og indsugningskanalerne var bearbejdet.

 

Det fremmer bestemt ikke kriteriet om dyst på lige vilkår, når ikke alle Legends overholder de tekniske krav klassen stiller. Det er kørernes ansvar at bilerne overholder det tekniske reglement – og arrangørernes ansvar at udstikke regler der kan forstås og overholdes.

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *